flags

Bejelentkezés, regisztráció

A Justice Law Enforcement Motorcycle Club Hungary története

 

 

 

 

Kedves Látogató!

 

Szeretetettel köszöntünk a Justice Law Enforcement Motorcycle Club - JLEMC - honlapján. Ebben a menüpontban szeretnénk bemutatni klubunk történetét, fejlődését, életét, melyet az érdeklődők folyamatosan figyelemmel kísérhetnek.

 

Történetünk olvasgatása, a későbbiek során is segít abban, hogy az esős napokon, a téli hideg estéken felelevenítsük életünket, visszaemlékezzünk a közös túrákra, családi találkozókra, kalandokra, tervezgetésekkel készüljünk a tavaszra, az újabb motoros szezonra. Néha egy-egy bejegyzés több oldalt is elfoglal majd, de lesznek rövid, pár mondatos írások is. Történetünket nem szabad külön kezelni, érdemes hozzá megnyitni a galériákat, elolvasni a túraleírásainkat, fórumokat, mert ezek együtt mutatják be a klubot és tagjait.

 

Akkor vágjunk is bele ebbe a szép és izgalmas időutazásba.

 

A JLEMC-t a Kék Fény Motoros Klubból - KFMK - kiváló, azonos értékrendet valló, négy hivatásos hozta létre, Biczó László – Ikarusz, Huczek Csaba – Cobra, Kanizsai Nagy Ákos – Goos és Dezsőfi András – Bundi. E négy főből hárman alapító tagjai voltak a KFMK-nak is. A kiválás okairól csak annyit, hogy mi négyen más utat kívánunk járni a motorosok nagy családjában, közösségében. Soha nem állítottuk, hogy a mi utunk jobb vagy szebb lenne, egyszerűen csak más.

Thumbnail image

 

2009. július 12-én Márianosztrán Ikarusznál ültünk le először egy nagy beszélgetésre, és öntöttük formába az elképzeléseinket. Megszületett a nevünk, és a későbbiekben a Colorunk is. Már ekkor kijelentettük, hogy idővel, mint önálló klub, csatlakozni szeretnénk a világ több részén, főleg az USA-ban létező rendvédelmi dolgozók által létrehozott motoros klubokhoz, szervezetekhez, ezért is, és a profilunk miatt is került a nevünkbe az „L.E” - Law Enforcement (rendészet) - rövidítés is.

Thumbnail image

 

A Colorunk felépítése és angol írása idomul a már kialakult „L.E” motoros klubok hagyományaihoz, ami úgy hisszük, hogy természetes is. A kitárt szárnyú sas, vagy az arra utaló szárny ábrázolása nem csak kedvenc motívuma sok motoros klubnak, de jelenti az erőt, biztonságot, a motorosok szabadságvágyát. Karmaiban egy aranyszínű pajzsot tart, mellyel a rendvédelmi szervek legfőbb feladatát, a védelmet, míg a rajta lévő mérleggel az igazság fontosságát kívántuk jelképezni.

logo_kicsi

 

A piros a vér, és a tűz színe, így gyakran a háborúval, veszéllyel, erővel társítják. A piros szín növeli a «bátorságot» ezért található meg számos ország nemzeti zászlaján. A sötétebb árnyalatok az erőt, az akaraterőt, a vezetést, bátorságot stb. sugallnak.

 

A sárga, arany, a napsütés színe. Az örömmel, a boldogsággal, az értelemmel és az energiával szokás összekapcsolni. A címertanban a sárga a díszességet és hűséget jelzi.

A JLE MC soros elnöke

 


 

A klub történetének kronológiája...

 

Copyright © 2009 --- Justice Law Enforcement Motorcycle Club Hungary --- Minden jog fenntartva.

Design és webfejlesztés:

TremoloWeb_Logo_Sign
honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: www.tremoloweb.hu | autó-motor linkgyűjtemény | Kötelező biztosítás