flags

Bejelentkezés, regisztráció

I. Vezetéstechnikai tréning Kiskunhalas

Klubunk megalakulásakor fogalmazódott meg, hogy szakmai tapasztalatainkat, ismereteinket felhasználva, szeretnénk kivenni részünket a baleset-megelőzés területén. Tekintettel a klub profiljára, egyértelmű volt, hogy a motoros társadalmat célozzuk meg.

A megelőzés területén a példamutató közlekedésünk mellett elhatároztuk, hogy főleg a motoros szezon kezdetekor ingyenes motorkerékpár kezelési, vezetéstechnikai tréningeket rendezünk erre kiképzett Instruktorunk irányításával.

Sajnálatos módon hazánkban évről évre nő a motorkerékpárosokat ért balesetek száma, mely akár egy kis koccanás után is végződhet súlyos sérülésekkel, akár halállal is. Egyre több lehetőség van már arra, hogy szakképzett oktatók felügyelete mellett csiszolhassuk vezetési tudásunkat, de erre sokan nem mennek el, mert egy összegben kifizetve elég drága. Persze tudjuk, hogy a megszerzett  tudás, az élet pénzben nem mérhető, de sajnálatos módon a motorozni vágyok nagy része nem engedheti meg magának, vagy nem akar nagy összeget kifizetni érte.

Korábbi években is tartottunk már oktatást Tábi Tibi Instruktorunk irányításával, így gyorsan megszületett a döntés egy újabb szervezésére.

Tbi

Instruktorunk Tábi Tibi.

Ennek apropója volt az is, hogy 2010. január 1.-vel módosult a KRESZ, mely több pontban kimondottan a motorosokat – természetesen az autósoknak is ismernie kellene – érinti. Sajnos a szezon beindulásával, már most több motoros halt meg vagy sérült súlyosan a közutakon, és akkor hol van még a nyár?

Tehát a döntés, elhatározás már megvolt, így soros elnökünk Cobra nagy lendülettel vetette bele magát a szervezésbe.

elnok

Cobra a főszervező.

Nem csak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkaptányság sietett a segítségünkre, de a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Honda Iron Motors vezetője, Flaisz Róbert is támogatásáról biztosított bennünket. A Főkapitányság biztosította számunkra a kiskunhalasai határőr laktanya alakuló terét, a kísérő motoros rendőröket, míg Robi a rendezvény meghirdetésében nyújtott segítséget. A céldátum, 2010. április 03. lett.

Hideg reggelre ébredtünk, mikor 08.00 órakor a Klub tagjai, Nyúl 69 és párja Judit, Kawics és Bundi találkoztak a szokásos helyen, a Tesco parkolójában. Ide vártunk egy Budapestről, kimondottan a tréning miatt érkező Yamaha XJ-s csapatot, Oldjawást, Bitit, Pétert, Yamit, Szilt, akik becsületükre legyen mondva, átfagyva ugyan, de pontosan érkeztek. Végre személyesen is megismertük Oldjawást, akivel bár a lapunkon többször beszélgettünk, élőben most találkoztunk először. Jól meg is ölelgettük, szeretgettük őkelmét. Csatlakozott még hozzánk Mastyff és felesége Liza, Roger és Judos Zolika is. Később Kiskunhalason a Rettenetes család látogatott meg bennünket.

Miután egy kicsit „felmelegedtünk”, elindultunk Kiskunhalasra, először a Honda szalonhoz – itt még csatlakoztak hozzánk -, majd rendőrmotoros felvezetéssel a laktanyába.

rendrk

Őrangyalaink.

Instruktorunk és Cobra odaérkezésünkig már elkészítette a pályát, mely első ránézésre sokak szerint nem is volt annyira bonyolult. Persze erre az élet többeknél a későbbiek során szokása szerint rácáfolt.

Tibi röviden átvette a motorosokat érintő KRESZ változásokat, majd a biztonsági rendszabályokat, utána gyalogosan bejártuk az általa felállított pályát.

eligazts

Eligazítás.

Minden részét részletesen elmagyarázta, közben sűrűn emlegetve, hogy: „Ahová nézel oda mész!” aranyszabályt. Volt itt minden, szlalom, eltolt szlalom, nyolcas, kiskunkor és nagykunkor, holland kapu, folyosó, szóval mindenki megtalálhatta azt, amit utálhat kedvére. Gyors bemutató, és utána kezdődött is a gyakorlás, a helyi sajtó kamerája előtt.

bejrs

Gyalog néha jobban ment.

Jó volt látni, hogy mindenki lelkesen gyakorolt, és egyre ügyesebben kerülgette a bójákat. A nap végére 29 ember érezhette úgy, hogy a szezon elején tett valamit azért, hogy a motorozása során ne váljon statisztikai adattá.

bja

Bója tánc, előadja Biti.

Peti_papa

Öreg róka, Peti papa.

nyakas

Nyakas lesz!

A rendezvény befejeztével Cobra felesége, Timi látott bennünket vendégül finom túrós rétessel.

rtes_evs

Mert megérdemeltük, Timi rétese.

Összességében nagyon hasznosan töltöttük el az időnket, és talán elértük azt is, hogy az itt segítő rendőröket a gyakorláson résztvevő civilek ne csak „sünöknek” tekintsék, hanem lássák, hogy partnereik vagyunk az utakon.

Nekem már csak egy ráadás volt, hogy megismerkedhettem végre személyesen azokkal a motoros társaimmal, akik szintén Yamaha XJ 650 Police motort birtokolnak, gondoznak, szépítenek. Na de ez már egy másik történet lesz.

XJcsapat

Yamaha XJ650P különítmény

Köszönettel tartozunk a rendezvény eredményes lebonyolításáért:

Dávid Károly r. dandártábornok Bács-Kiskun Megyei RFK. Vezetőjének

Dr. Husti János r. alezredes Kiskunhalas Rk. Vezetőjének

Nagy János r. őrnagy Kiskunhalas Rk. Közlekedési Osztály Vezetőjének

Tarnóczy Imre r. alezredes Bácska Bevetési Osztály Vezetőjének

Tábi Tibor ny. r. ftzls. Instruktorunknak

Horváth Zoltán r. zls. Bács-Kiskun Megyei RFK. Forgalomellenőrző Alosztály járőrének

Karsai Lajos r. zls. Bács-Kiskun Megyei RFK. Forgalomellenőrző Alosztály járőrének

Flaisz Róbert Honda Iron Motors Vezetőjének,

és természetesen mindenkinek, aki eljött és fegyelmezetten hajtotta végre az Instruktor által meghatározott feladatokat.

csapat

A Csapat egy része és a Rettenetes család!

 

Mivel is zárhatnám soraimat? Röviden: Folytatás következik!


VGE

Folytatás következik!

A fényképeket és a képzésről készült rövid videót megtekinthetitek a képgaléria, médiamegjelenések, valamint a videógaléria menüpontokban. Elkészítésük Cobra, Oldjawás és Krisztián érdeme.

 

Írta: Bundi

 

 

 

Copyright © 2009 --- Justice Law Enforcement Motorcycle Club Hungary --- Minden jog fenntartva.

Design és webfejlesztés:

TremoloWeb_Logo_Sign
honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: www.tremoloweb.hu | autó-motor linkgyűjtemény | Kötelező biztosítás